ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kaşık Helvası

Kaşıkla çıkarıldığından bu isimle biliniyor.

Kaşıkla çıkarıldığından bu isimle biliniyor.

Malzemeler

* 3 su bardağı beyaz un
* 2,5 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
* 250 gr tereyağ veya margarin
* 1 paket vanilya
* İstenilirse dövülmüş fındık fıstık konulabilir.

Üzeri İçin

* Çikolata sosu * Pudra şekeri * Fındık, fıstık

Yapılışı

250 gr tereyağını altı kalın bir tencerede(tercihen çelik) göz göz olana kadar kızdırın, üzerine unu dökün hızlı hızlı devamlı karıştırın, helva kokusu gelene kadar işleme devam edin, üzerine pudra şekerini,vanilyayı dökün ocağın altını kapatın, sürekli olarak yine karıştırın, soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra
kaşıklave elle bastırarak kaşık şeklini verin, üzerine pudra şekeri, çikolata sosu dökerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Tereyağından sakın kısmayın
* Pudra şekeri daha çabuk eridiğinden daha iyi oluyor.
* Vanilya, fındık fıstık koymak sizlere kalmış
* Şayet elinizle toplayamazsınız bir çay bardağı su ilave edebilirsiniz.(şeker koyma aşamasında)

HEM KEL HEM FODUL

SON BAKILAN TARİFLER

Kaşık Helvası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com