Kurban eti ile kavurma çok lezzetli
* 500-600 gr kurbandan kavurmalık et
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı (sos için)
* 2-3 tane yeşil biber(incecik doğranmış)
* 1 tane kırmızı biber
* 2 orta boy domates(küçük küçük doğranmış)
* 2 orta boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
* 2 orta boy soğan (rendelenmiş)
* 5-6 diş sarımsak (incecik doğranmış)
* 2-3 tane defne yaprağı
* Kekik, pul biber, karabiber
* Tuz
Rendelenmiş soğanın suyu çıkartın ve içine defne yaprağı, kekik ve zeytinyağı ilave edin. Etler bu sos içinde buzdolabında ağzı kapatılarak 5-6 saat bekletin. Saç tavası ocakta ısıtıldıktan sonra içine bütün etleri koyun ve suyu çekene kadar kavurun. Yağı da eklendikten sonra üzerine piyazlık doğranmış soğan ilave edin. Soğanlar kavrulunca içine biberler ardından da domatesler koyun ve iyice kavurun. En son baharatlar ilave edin, sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Sevgili eşimin en sevdiği yemeklerden biridir. Kavurma işini de hep kendi elleri ile yapar.
* Saç kavurma tavası yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz.
* Benim saç tavam çok kaliteli değildi biraz dibi tuttu.
* Etleri alırken koyun veya kuzu tercih ederseniz daha çabuk pişer ve daha lezzetli olur.
* Etlerin çok küçük doğranması gerekir.
* Etlerin soğan suyunda ve zeytinyağında bekletilmesi etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
* Sebze miktarlarını değiştirebilirsiniz.
* Biz saç kavurmayı bol yağlı seviyoruz.Yağ miktarı o yüzden biraz fazladır.
* Etin tuzunu ve baharatlarını en son koyarsanız etler sertleşmez.
* İstenilirse azıcık salça ilave yapılabilir.
* Etlerin yağının tamamen erimesi pişme oranını gösterebilir.
* Et kavrulurken içine azıcık bayat ekmek atarsanız daha çabuk pişer.
YAN YATANDA BİR, ÇAMURA BATANDA BİR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com