ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Enginar Çanağında Garnitür

Zeytinyağlı garnitür süper

Zeytinyağlı garnitür süper

Malzemeler

* 5 tane temizlenmiş enginar
* 1 tane havuç
* 1 tane patates
* Bir kase haşlanmış bezelye
* 1 tane kuru soğan
* 1 çay kaşığı silme un
* 2-3 diş doğranmış sarımsak
* 2 tane kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
* Tuz
* 1/2 limon suyu
* 1 demet dereotu
* 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

:Enginarlar temizlenip bütün olarak limonlu suda bekletilir.Havuç ve patates küp küp doğranır. Soğan yemeklik doğranıp bir tencerede zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur,içine havuç,patates ve bezelyeler ilave edilir.Enginarlar sudan alınıp bütün bütün malzemenin içine konulur tuz, şeker sarımsak,un, limon suyu ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak enginarlar pişene kadar beklenir. Pişme işlemi tamamlanınca üzerine biraz zeytinyağı ve kıyılmış dereotunun yarısı ilave edilir soğuması beklenir.Servis sırasında tencere içindeki garnitür malzeme enginarların üzerine kaşık kaşık konur dereotu ile süslenir.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Benim enginarlar mevsiminde difrize koyduklarım.
* Enginarları difrize koyarken, bol limonlu suda azıcık haşlayıp soğutup poşetlerde saklıyorum.
* Difrize bazende pazarcımın temizlediği ve limonlu suya koyduğu poşetle koyuyorum.
* Her iki yöntemlede iyi sonuçlar alıyorum.İki yöntemi de tavsiye ederim.
* Enginarları konserve şeklindede kışın tüketiyorum.
* Konserveyi yaparken enginarları(bütün veya doğranmış) bol limonlu suda haşlıyorum kavanozlara sıcak sıcak koyuyorum, sıcak haldeki yeni kapakları sıkıca kapatıyorum ters çevirip bir gece bekletip kilere kaldırıyorum.Ters bekletmemin nedeni kapağından kaçak olursa hemen müdahale etmem için.
* Konserveyi yaparken bazende haşlamadan kavanoza doğrayıp yada bütün olarak diziyorum üzerine tuzlu limonlu su hazırlayıp düdüklü tencere(düdük kapandıktan sonra) 1 saat pişiriyorum.Tencere soğuduktan sonra kapağını açıp bir gece ters çevirerek bekletip ertesi gün kilere kaldırıyorum.
* Zeytinyağlı yemeklere zeytinyağını bol koymalıdır.
* Mutlaka şeker atılmalıdır.
* Biraz limon suyu veya portakal mandilana suyu konulmalıdır.Kararmasını önleriz.
* Enginarı limonlu su içinde bekletmemizin nedenide kararmayı engellemek içindir.
* Zeytinyağlıların tenceresinin kapağı soğumadan açılmamalıdır.
* Zeytinyağlı yemekler bir gece buzdolabında beklerse daha lezzetli olur.
* Marketlerde satılan konser ve enginarlarıda aynı yöntemle pişirebilirsiniz.
* Garnitür olarak hazır konserve kullanabilirsiniz.Daha pratik olur.
* Garnitürü kendinize göre ayarlayıp enginarların çukur yerine kaşık kaşık(yemek kaşığı)konur.
* Enginarı ocaktan imdirirken biraz kıyılmış dereotu koyun, servis sırasında üzerine yine dereotu koyarak süsleyin.
*Enginar Karaciğer için çok faydalı olduğunu duydum.

CAMİYE LAZIM OLAN DIŞARIYA HARAMDIR.

SON BAKILAN TARİFLER

Enginar Çanağında Garnitür

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com