Tadı içinde
* 3 tane orta boy küçük doğranmış enginar
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 Şişe (paket) garnitür
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tane doğranmış dolmalık biber
* 2 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz
* 2 su bardağı sıcak su (azalıp çoğalabilir)
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
Tencereyi ocağa koyup zeytinyağı içinde soğanlar iyice kavurun. Üzerine dereotunun yarısı hariç diğer malzemelerin tamamını koyun, sararmasına kadar iyice kavurun, üzerine 2 su bardağı sıcak su koyun, sebzeler yumuşayınca kadar pişirin. Ocaktan indirince üzerine dereotu ekleyin, servise hazır.
Afiyet Şeker Olsun.....
RAFTAN FİNCAN DÜŞTÜ HANIMIN TOPUĞU ŞİŞTİ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com