ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kıymalı Enginar Dolması

Çok lezzetli ve besleyici bir dolmadır.

Çok lezzetli ve besleyici bir dolmadır.

Malzemeler

* 4 tane dolma yapılacak şekilde ayıklanmış ve oyulmuş enginar

İçi İçin

Dolma içi malzemeleri: * 200 gr yağlı dana kıyma * 2 fincan dolmalık pirinç * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan * 1 avuç kıyılmış maydanoz dereotu, taze nane * Tuz, baharat çeşitleri

Üzeri İçin

* Dolma sayısı kadar dililimlenmiş domates * 1/2 yemek kaşığı tereyağ * 1 su bardağı su

Yapılışı

* Oyulmuş dolmalık enginarları yıkayın ve içlerini tuzlayın
* Geniş bir kapta dolma içini karıştırın
* Enginarların içine dolma harcı ile doldurun
* Üzerlerine domates dilimlerini koyun
* Düdüklü tencereye yerleştirin
* Suyunu, yağını koyun.
* Düdüklünün düdüğü çıktıktan 30 dk. pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun
NOT:
* Enginarları dolmalık olarak oymak biraz zahmetlidir.
* Kendiniz ayıklayacaksınız limonlu içinde oyulan enginarları bekletin
* Ben pazardan oyulmuş olarak alıyorum.
* Tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ ve yeşillik miktarı size kalmıştır.
* İsteyen salça koyabilir.
* Çok lezzetli ve besleyici bir dolmadır.

UCUZ ET TENCERE YAKAR.

SON BAKILAN TARİFLER

Kıymalı Enginar Dolması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com