Terbiyeli İşkembe çorbası
* 500 gr temizlenmiş yıkanmış dana veya koyun işkembesi
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı beyaz un
* Tuz
Terbiyesi İçin:
* 3 yumurtanın sarısı
* 1 tane limonun suyu
* 2 yemek kaşığı beyaz un
* Tuz
Üzeri için Terbiyesi * 2 kahve fincanı üzüm sirkesi * 6-7 diş iyice dövülmüş sarımsak *Tuz Üzeri İçin: * 2 yemek kaşığı tereyağ * 1 tatlı kaşığı pul biber
Temizlenmiş yıkanmış işkembeyi büyük bir tencereye veya düdüklü tencereye koyun, iyice kaynıyan ve pişen işkembenin üzerindeki köpükleri alın işkembeleri doğramak için kenara çıkarın, başka bir tencerede unu ve yağı iyice kavurun işkembenin suyunu azar azar ilave edin topaklanmaması için devamlı karıştırın,bir taşım kaynayınca küçük küçük doğradığınız işkembeleri içine atın, biraz kaynayınca terbiye malzemesini pürüzsüz hale gelene kadar çırpın ve çorbanın suyundan içine koyarak ılıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve karıştırın, bir taşım kaynatın, üzerine kızdırılmış pul biberli yağ sirkeli sarımsağı ilave edin, sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli bir sakatat çorbasıdır.
* Sirkeli terbiyeyi isterseniz çorbanın tamına koyabilirsiniz.
* Yumurtalı terbiye konulduktan sonra bir taşım kaynatın, çok kaynatırsanız kesilir.
* Marketlerden temizlenmiş işkembeyi rahatça bulabiliyoruz.
* İşkembenin doğrama boyutları size kalmıştır.
* Ben çok küçük doğruyorum.
* Baharat, yağ,sirke, sarımsak miktarları damak tadınıza kalmıştır.
* İster kızarmış yağı çorba tenceresine dökün, ister tabaklarda servis yapın..
* Üzerine kızarmış ekmek ilave edebilirsiniz.
GÜVENİLMEK, SEVİLMEKTEN DAHA İYİDİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com