ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Gül Biberi Turşusu

Göçmen turşusu

Göçmen turşusu

Malzemeler

* 1 kg şişko kırmızı biber
1 çay kaşığının yarısı kadar Tuz, sirke , şeker, zeytinyağı, sarımsak, tane karabiber.

Yapılışı

Şişko kırmızı biberleri yıkadıktan sonra içleri çıkartılır ve fırın tepsisine dizilir. Her biberin içine 2-3 tane karabiber, yarım çay kaşığı sirke, tuz, şeker, zeytinyağı ve soyulmuş bir diş sarımsak konulur.
Fırında iyice pişirilir. Çıkarınca konserve kavanozuna sıcak sıcak sıra ile yerleştirilir ve şişenin kapağı iyice sıkıştırılır.(kapak mutlaka yeni olmalıdır)Ters çevrilerek bir gece bekletilir. Buzdolabında saklarsanız daha güvenli olur. Sabah kahvaltısında veya meze olarak servis yapılır.
Afiyet şeker olsun.....

NOT: Şişko biberin zamanı geçmek üzere acele ederseniz yakalarsınız. Yerken tam turşu olmadığını da göreceksiniz. Kırmızı sebze ve meyvelerin bolca tüketilmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

EN İYİSİ KANDİLLİ YAHYA ODA ÇAMLARA FETVA VERİR.

SON BAKILAN TARİFLER

Gül Biberi Turşusu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com