ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Limonlıu Fırın Helva

Helvanın fırındaki hali enfes

Helvanın fırındaki hali enfes

Malzemeler

* 250 gr hazır sade tahin helvası
* 3 çorba kaşığı krema
* 1/2 su bardağı esmer şeker
* 1 limonun rendesi
*1/2 limonun suyu

Üzeri İçin

* Limonlu carte d\'or dondurma

Yapılışı

Tahin helvasını çırpa kabına koyun üzerine kremayı ekleyin ve iyice çırpın limon suyunu ve limon rendesini ekleyin pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın, güvenç kaplarına boşaltın 180 derecede ısıtılmış
fırında üzeri kızarana kadar pişirin,soğuduktan sonra limonlu dondurma ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..



NOT:
* Tahin helvasının içine kakaoda konulabilir.
* Çok kolay ve çok lezzetli bir tariftir.
* Limon yerine portakal kabuğu ve rendesi konulabilir.
* Bu tarif 3 kişiliktir.

AÇ KÖPEK FIRIN DELER.

SON BAKILAN TARİFLER

Limonlıu Fırın Helva

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com