Ceviz Tavuğa yakıştı
* 4 tane hazır yufka
* 2 tane haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü * Haşlanmış tavuğun suyu * 2 çorba kaşığı tereyağ * 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz * Tuz, karabiber Arası İçin: * 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 tane çırpılmış yumurta
Böreği yapmak için öncelikle bir tava içinde tereyağını eritin içine tavuk etleri koyun ve kavurun üzerine baharatlarını ve cevizi koyun soğumaya bırakın, diğer tarafta yağlanmış bir tepsiye yufkaların yarısını tek tek aralarını yağın ve yayın tam orta kata tavuklu harcı koyun diğer yufkaları da yağlayarak üzerine koyun
yumurta sürün 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, börek sıcakken üzerine kepçe ile tavuk suyu dökün( üç kepçe yetebilir)suyu çekince dilimleyin ve servis yapın.
.Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* İsteyen rulo olarak aynı böreği yapabilirsiniz.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
ALTIN ANAHTAR HER KAPIYI AÇAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com