Tahin ve ceviz böreğe yakıştı
* 10-15 yaprak baklavalık yufka
* 1,5 bardak çırpılmış tahin
* 1 küçük kase ince dövülmüş ceviz veya fındık
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Tahinli böreği yapmak için, baklavalık yufkanın her katına tahinden fırça ile ince bir kat sürün ara katlara ceviz ve toz şeker, tarçın ekin sıkı bir rulo yapın dilim dilim kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 180 derecede kızarana kadar pişirin, çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Baklava yufkasının katını artırabilirsiniz.
* Her kata tahin sürmeyip 3-4 katta bir sürebilirsiniz.
* İsteyen üzerine biraz tereyağ eritip dökebilir.
* Çok lezzetli bir börektir.
* Yerken çok dökülür.
* Açma hamur ile de yapılabilir.
* Şeker,tarçın ve ceviz miktarları size kalmıştır.
TEMBELE İŞ BUYUR, SANA AKIL VERSİN.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com