ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Ahududu Reçeli

Mevsiminde bulmak gerekir.

Mevsiminde bulmak gerekir.

Malzemeler

* 1 kg Ahududu meyvesi
* 5 su bardağı toz şeker
* Çeyrek limon suyu

Yapılışı

Ahududu reçeli yapmak için öncelikle meyvelerinizi bol suyla yıkayın ve süzgeçte süzülmesini sağlayın
reçel yapılacak tencereye kat kat şeker ve meyveyi koyun ve bir kaç saat sulanmasını sağlayın, ocağın üzerine oturtun, kaynamaya başlayınca köpüğünü devamlı alarak koyulaşana kadar kaynatın,koyulaşmaya yakın limon damlatın birkaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın hemen tüketmeyecekseniz sıcak sıcak kavanoza koyun ağzını kapatın.
Afiyet Şeker Olsun..

FAYDASIZ BAŞ MEZARA YARAŞIR.

SON BAKILAN TARİFLER

Ahududu Reçeli

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com