ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Mahmudiye Yemeği

Saray Mutfağından

Saray Mutfağından

Malzemeler

* 2 tavuk budu
* 50 gr kavrulmuş soyulmuş badem
* 7-8 tane kuru kayısı veya gün kurusu
* 1 fincan kuru üzüm
* 1 yemek kaşığı silme tereyağ
* 1 tatlı kaşığı dolu dolu bal
* Tuz, karabiber

Yapılışı

Osmanlı mutfağından Mahmudiye yapmak için öncelikle tavukları haşlayın,ve kemiklerinden ayırın, ayrı bir tencerede tavukları tereyağında rengi kızarana kadar kızartın üzerine büyün malzemeyi ilave edin biraz tavuk suyu koyun, tuz ve baharatları koyun meyveler yumuşayana kadar biraz pişirin,Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Günümüzde yemeklere kuru meyve ilave etmek yağınlaşmaya başladı.
* Ben file badem kullandım
* Ben meyveleri biraz ılık su içinde ısladım.
* Bu miktar 2 kişiliktir.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Yemeğin suyunu artırıp sulu bir yemek yapabilirsiniz.

BORÇSUZ ÇOBAN, YOKSUL BEYDEN DAHA İYİDİR.

SON BAKILAN TARİFLER

Mahmudiye Yemeği

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com