ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Pekmez Peltesi

Anadolu`da ``Paluza`` denir

Anadolu`da ``Paluza`` denir

Malzemeler

Pelte İçin :
* 1 su bardağı üzüm pekmez
* 2 su bardağı su
* 4-4,5 çorba kaşığı bugday nişastası

Üzeri İçin

* Dövülmüş ceviz veya çeşitli çerez türleri * Yarım cevizler * Hindistan cevizi * İstediğiniz süsleme malzemesi

Yapılışı

Üzüm pekmezini, suyu, nişastayı derince bir tencerede iyice karıştırın, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin, karışımı istediğiniz sunum kaplarına boşaltın, üzerini istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Rahmetli annem ve eskilerin evde tatlı olmayınca hemen yaptıkları tatlıdır.
* Pekmez peltesi dendiği gibi Pekmez Paluzası da denir.
* Bazı yörelerde ''Dolaz'' da denirmiş.
* Paluzayı pekmezsiz suylada yapabilirsiniz.
* Trakya yöresine ait denmesine rağmen Anadolunun her yerinde yapılmaktadır.
* Üzerini krem şantiyle, kremayla istediğiniz her şeyle süsleyebilirsiniz.
* Ben doğal haliyle ve cevizle seviyorum.
* Pekmezin faydaları saymakla bitmez..

YAZIN BAŞI PİŞMEYİN, KIŞIN AŞI OLMAZMIŞ

SON BAKILAN TARİFLER

Pekmez Peltesi

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com