ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Zeytinli kek

Zeytinli yapılan mayalı kek

Zeytinli yapılan mayalı kek

Malzemeler

* 1 kg. beyaz un (yaklaşık)
* 1 paket toz maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Az tuz
* 1/2 kg süt

İçi İçin

* 1 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin * 2 yemek kaşığı biber salçası * Nane ve kekik * Bolca yağ

Üzeri İçin

* 1 yumurta * Susam, çörekotu * Az bir sıvı yağ

Yapılışı

Un yukarıdaki malzemelerle birlikte cıvık bir hamur yapılır. Ilık bir yerde 30 dk. mayalanması için bekletildikten sonra tezgah üzerinde dikdörtgen bir şekilde sıvı yağ yardımı ile elle açılır. Üzerine bolca yağlı biber salçası sürülür. Zeytin, nane, kekik karıştırılarak hamurun üzerine bolca yayılırve hamur rulo yapılarak kıvrılır. Yağlanmış kek kalıbına döndürerek yerleştirilip, üzerine yumurta ve yağ sürülür, susam ve dereotu serpilir. 50 derece sıcaklığa ayarlanan fırında 30 dk. bu şekilde mayalanması sağlandıktan sonra, fırın 180- 200 derece arasında pişirilir. Dilimleyerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Zeytin çekirdekleri çıkarılarak, nane ve kekikle karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
* Salça, hamurun içine bol yağ ile karıştırılıp iyice bulanır. Tatlı biber salçası kullanmanızı tavsiye ederim.
* Üzerine yumurtayı az bir yağ ile karıştırıp sürebilirsiniz.
* Üzerine bolca susam ve çörek otu serpin.
* Zeytin tuzlu olduğundan hamura tuzu daha az koyun.
* Hamuru uzunca bir dikdörtğen yapın ancak bunu yaparken yağ ile yaparsanız elinize yapışmaz.
* Yağınızı büyükçe bir kase içine koyup kullanabilirsiniz.
* Dikdörtgen hamuru iyice kıvıra kıvıra rulo yapın.
* Bol yağlanmış büyükçe bir kek kalıbına dolandırarak yerleştirin.
* Hamurumuz biraz cıvık olacak. Elinize yapışacak gibi olmalıdır.
* Yukarıdaki hamur malzemeleri kendi kalıbınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Süt ve un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
* Kalıptaki zeytinli ekmeği ters çevirin üzerine nemli bez örterek kalıptan çıkmasını kolaylaştırın.
* Kalıptan çıkan ekmeği sofra bezine sararsanız ekmeğiniz kurumaz.
* Soğumadan kesinlikle dilimlemeyin.

TIRNAĞIN VARSA KAŞIRSIN

SON BAKILAN TARİFLER

Zeytinli kek

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com