Mayasız ekmeklerde çok lezzetli
* 2 su bardağı beyaz un veya ekmek unu
* 2 su bardağı kepekli veya tahıllı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 küçük kutu krema veya bir küçük kase süt kreması
* 1 tatlı kaşığı karbonat veya soda
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
* 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 su bardağı ılık süt
* Su
* Üzerine susam veya çörek otu
Kuru malzemeleri (un,tuz,toz şeker,karbonat) eleyerek büyükçe bir kaba koyun, içine yumuşamış tereyağını elinizle iyice yedirin, üzerine sıvı yağını,sütü ve kremayı ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edin,
mayalı bir hamur olmamasına rağmen 20 dk. dinlendirin.Pişireceğiniz kalıpları yağlayın üzerine biraz un serpin,hamuru içine yerleştirin üzerine susam,çörek otu serpin ayrıca üzerine biraz kepekli un serpin, 180-185 derecede ısıtılmış fırında sert kabuk olana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Ekmek çok lezzetli oluyor.
* Ekmeğin biraz rengi koyu oluyor.
* Hamurunuzu dinlendirmedende yapabilirsiniz.
* Hamur karışımını robatta
karıştırabilirsiniz.
*Ekmekğinizin pişerken üzeri biraz sert kabuk olmalıdır. .
* Üzerini elinizle düzeltebilirsiniz.
* Sütü koyarken dikkatli olun, yavaş yavaş ekleyin belki fazla gelebilir.
* Kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yapın.
* İsterseniz içine başka değişik baharat veya çerezler koyabilirsiniz.
* İstereniz üzerine yumurta sürebilirsiniz.
* Ekmeği sıcak sıcak kemeyin, hamur olur.
* Ekmek pişince biraz bekleyip servis yapın.
* Ekmek kek gibi lezzetli oluyor.
* İsterseniz şekerini artırıp şekerli ekmek yapabilirsiniz.
* Çeşitli kalıplarda pişirebilirsiniz.
* İsteseniz elinizle de şekil verebilirsiniz.
* İçine krema koymak zorunda değilsiniz
* İsteyen sadece sıvı yağ koyabilir.
* Tereyağ daha lezzet veriyor.
İNSAN NEŞELİ OLDUĞU ZAMAN MUTLU OLMAZ, NEŞELİ OLDUĞU İÇİN MUTLU OLUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com