Zeytin ekmeğe çok yakışır
* 1 kg. beyaz un (yaklaşık)
* 1 paket toz maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Az tuz
* 1/2 kg süt
* 1 kase siyah zeytin ezmesi * 2 yemek kaşığı biber salçası * Nane ve kekik * Bolca yağ
* Az bir sıvı yağ
Un yukarıdaki malzemelerle birlikte cıvık bir hamur yapılır. Ilık bir yerde 30 dk. mayalanması için bekletildikten sonra tezgah üzerinde dikdörtgen bir şekilde sıvı yağ yardımı ile elle açılır. Üzerine bolca yağlı biber salçası sürülür. Zeytin ezmesi ,karıştırılarak hamurun üzerine bolca yayılır ve hamur rulo yapılarak kıvrılır. Yağlanmış kek kalıbına döndürerek yerleştirilip, üzerine yağ sürülürse, 50 derece sıcaklığa ayarlanan fırında 30 dk. bu şekilde mayalanması sağlandıktan sonra, fırın 180- 200 derece arasında pişirilir. Dilimleyerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....
ADAM ADAMDAN KORKMAZ, HATIR SAYAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com