Tavşan etinin yahnisi lezzetli Oldu.
* 1,5 kğ tavşan eti
* 2 tane iri doğranmış patates
* 2-3 tane iri kesilmiş domates
* 1 tane uzun ve orta büyüklükte doğranmış havuç
* 1 tane iri doğranmış kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 tane piyazlık doğranmış soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı kekik
* 5-6 dal kıyılmış maydanoz
* Tuz , karabiber
* 1 tane defne yaprağı
* 1 dal biberiye
Tavşan etini iyice yıkayın ve parçalara ayırın düdüklüde tereyağ içinde kavurun üzerini geçecek kadar su ,baharat, tuz koyun içine defne yaprağını ve biberiyeyi ilave edin ve düdüklü tencerede 1 saat pişirin. Pişen etleri fırın tepsisine dizin yanına patatesleri,havuçları,soğanları sarımsakları ve domatesi koyun üzerine tavşanı haşladığınız sudan 3-4 kepçe dökün üzerine maydanozları ekleyin 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin çıkarın servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Tavşan etini ilk defa pişirdim ama lezzetli bir yemek oldu.
* İsteyen yanına yeşil biber koyabilir.
* Tuz ve baharat çeşitleri ,miktarları size kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* İsteyen eti yağda kavurmadan pişirebilirsiniz.
* İsteyen patatesleri biraz haşlayıp koyabilirsiniz.
* İsteyen sadece haşlama yaparak tüketebilir.
* Defne ve biberiye tavşan etini daha lezzetlendiriyor.
* İsteyen fırında pişerken biraz daha yağ ekleyebilir.
* Fırında iyice suyunu çekene kadar pişirin.
* Tavşan yahnisi blogumda olması açısından yer verdim.
* Tavşan eti biraz geç pişiyor.
* İsteyen sebzeleri daha küçük doğrayabilir.
AĞAÇ KÖKÜNDEN YIKILIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com