Kısıra zerdaçal yakıştı
* 2 su bardağı köftelik ince bulgur
* 4-5 tane ince kıyılmış yeşil soğan
* 1 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
* 1 kase küçük küçük doğranmış pancar turşusu
* 1 küçük kase doğranmış biberli zeytin turşusu
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 1 su bardağı tane konserve mısır
* 2 kase közlenmiş kırmızı biber
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1-2 limonun suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, pul biber, karabiber, kimyon
* Büyük bir kap içinde bulguru zerdeçalla birlikte sıcak suda bekletin.
* Bulguru bekletirken kapağını kapatın
* Bulguru sıcak su içinde en az 1 saat bekletin
* Bekletilen bulgura sıra ile
* Tuzu , baharatları, zeytinyağını ve limonu koyun
* Doğranmış diğer malzemeleri ilave edin
* İyice karıştırın
* Servis yapın.
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Değişik bir lezzet zerdeçal kısırı lezzetlendiriyor.
* Yapması kolay, yemesi çok zevklidir.
* Bulgura çok güzel bir renk veriyor.
* Tuz, baharat, limon ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Yukarıda verdiğim malzemelerin hepsi bir arada olmayabilir.
* Elinizde olan malzemelerle yapabilirsiniz.
* Benim elimde mısır ve bezelye yoktu.
* İsteyen başka malzemelerde ekleyebilir.
* Kısır değişik malzemelerle zenginleşir.
* Kısır çok renkli olursa daha lezzetli oluyor.
* Közlenmiş kırmızı biberi dondurucudan çıkarıp kullanabilirsiniz.
* İsteyen konserve kırmızı biber koyabilir.
* İsteyen içine ince kıyılmış kuru soğan koyabilir.
* Salatalık turşusu da koyabilirsiniz
* Kısıra yeşillik çok yakışır.
* İsteyen ince kıyılmış taze nane koyabilir.
* Kısır bütün diyetlerde kullanılan bir lezzettir.
* Çok tüketilmesi tavsiye ediliyor.
AMCAM DAYIM HEPSİNDEN ALDIM PAYIM.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com