Kahvaltına en sevdiğim yiyecektir.
* 1 çay bardağı mısır unu
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1,5 - 2 su bardağı su veya süt
* 200 gr Karadeniz tel peyniri (dil peyniri veya çeçil peyniri)
* Tuz
* Geniş bir kabı (tercih bakır) ocağa koyun
* Altını açın
* İçine yağı koyun ve iyice eritin
* Üzerine mısır ununu ilave edin
* Unu yağ içinde iyice kavurun
* Unun üzerine yavaş yavaş su koyun
* Bu arada devamlı karıştırın
* Unu su içinde pişirin
* Tuz ilave edin
* Su az gelirse ilave edin
* Pişen malzemeye peyniri didikleyerek ilave edin
* Tahta kaşıkla karıştıra karıştıra peynirin erimesini sağlayın
* Tuz ve baharat ilave edin
* Üzerine maydanoz parçaları ile servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Karadeniz yöresinin en güzel kahvaltı lezzetidir.
* Çocuklarınıza sunabileceğiniz çok besleyici bir kahvaltı seçeneğidir.
* Karadeniz de yapılan fırınlanmış mısır unu çok kıymetlidir.
* Bu unla yapılan kuymakların tadına doyum olmaz
* Kuymağın tereyağı bol olmalıdır.
* Kuymağın kıvamı ne çok sulu nede çok koyu olmalıdır.
* Kuymak yapımında çırpma çok önemlidir.
* Unun topaklanmaması gerekir.
* İsteyen su yerine süt kullanabilir.
* Peynir eriyip uzayan peynirler tercih edilmelidir.
* Karadeniz de özel kuymak peynirleri vardır.
* Dil peyniri, tel peyniri veya çeçil peynirleri tercih edilmelidir.
* Unun yağın içinde iyi kavrulması gerekir.
* Bazı yörelerde suyu kaynatıp unu içine atarak yapılmaktadır.
* Kavurmadan yapmak mide hastaları için iyi bir tercihtir.
*Kuymağın yağı ve peyniri bol olmalıdır.
* Bazı yörelerde Muhlama deniyor.
* Bakır, teflon tencereler tercih edilmelidir.
KÖTÜ ÇAMIN KOZALAĞI ÇOK OLUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com