Salataların en güzellerindendir.
* İstediğiniz kadar semiz otu
* 1 tane piyazlık doğranmış soğan
* 1 avuç dolmalık fıstık veya badem
* 1 fincan susam
* 1 avuç iri kıyılmış ceviz içi
* Tuz,pul biber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 çay kaşığı nar ekşisi
* Dolmalık fıstıkları yanmaz bir tavada kavurun ve başka bir tabağa alın
* Aynı tavaya yağı koyun ve soğanları 5 dk. iyice kavurun
* Soğanlara susamları ekleyin ve kavurun
* Bütün malzemelerin miktarlarını kendinize göre ayarlayın.
* Kendi damak tadına göre ayarlayın
* Cevizleri ekleyin ve kavurmaya devam edin
* Ocağın altını kapatın
* Semiz otlarını tavanın içine koyun ve karıştırın
* Tuz ve baharatları ekleyin
* Nar ekşisini dökün
* Yağı az ise üzerine biraz daha zeytinyağ dökün
* Hemen servis yapın
* Afiyet Olsun.
EĞİLEN BAŞ KESİLMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com