Cezvede pişen bir kektir.
250 gram bitter kuvertür ,250 gram tereyağ, 5 adet yumurta, Yarım su bardağı toz şeker ,1/3 su bardağı un,1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Bitter kuvertür çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırparak, kabartın. Kabarmış harca, erittiğiniz çikolata ve tereyağını yavaş yavaş ilave edin. Son olarak un ve Türk kahvesini ekleyip, karıştırın. Yağlanmış kek kalıplarına (varsa cezveye) doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 8 dakika pişirin. Arzuya göre dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....
BU YAŞTAN SONRA AT OLUP KUYRUK SALLAYAMAM.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com