ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Baklava yufkasında tavuk

Tavuk baklava yufkasında nefis oluyor.

Tavuk baklava yufkasında nefis oluyor.

Malzemeler

2 adet tavuk but (kemiksiz)1 adet kırmızı Biber1 adet sarı biber1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık1 tutam fesleğen4 adet sarımsak4 adet baklava hamuru2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı

Tavuk butlarını,ezilmiş sarımsak dişleri, fesleğen ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile oluşturduğunuz karışım içinde marine edin. Renkli biberleri, kuru soğanı ve dolmalık fıstığı kızgın tavada, zeytinyağında soteleyin. Sotelenen harcı, tavuk budunun içine koyup, rulo şeklinde sarın. (Derili kısmı dışa gelecek şekilde.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumasını bekleyin. Baklava hamurundan kare parçalar kesin. Bir streç filmin üzerine hamurları, uzun bir parça oluşturacak şekilde dizin. Üzerine soğumuş tavuk butunu yerleştirin ve dikkatlice streç film yardımıyla rulo halinde sarın. 180 derecelik fırında hamur kızarana kadar pişirin.

Afiyet Şeker Olsun....

EKMEĞİ EKMEKÇİDEN AL, ÜSTE PARA VER

SON BAKILAN TARİFLER

Baklava yufkasında tavuk

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com