Bol susamlı kurabiye
Hamuru İçin:
* 1 paket margarin veya 250 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yumurta sarısı
* 5 çorba kaşığı toz şeker
* Aldığı kadar elenmiş un
* 4-5 yemek kaşığı tahin * 3-4 çorba kaşığı toz şeker * 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz * 1 su bardağı kuru üzüm
* 1 yumurta akı (çırpılmış) * 1-1,5 su bardağı susam
Hamur malzemelerini geniş bir kap içinde kulak memesi yumuşaklığında iyice yoğurun, 30 dk. dinlenmesi için dolapta bekletin. Dolaptan çıkan hamuru ister ayırarak ister bütün olarak bir parmak genişliğinde açın üzerine tahini elinizle veya kaşıkla bolca yayın üzerine bolca toz şekeri, cevizi ve üzümü serpiştirin hamuru rulo yaparak sarın, sarılan ruloyu iki parmak genişliğinde kesin önce yumurta akına sonra susama batırın, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana da kadar pişirin.soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli tatlı bir kurabiyedir.
* Yapılışı çok kolay ve pratiktir.
* Malzemelerden 35-40 adet çıkıyor.
* İsteyen malzemeleri yarıya indirip daha az yapabilirsiniz.
* Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
* Unu eleyerek kullanırsanız daha iyi bir hamur elde ederseniz.
* Yağı oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın..
* İsteyen ceviz yerine başka dövülmüş kuru çerez koyabilir.
* Az tatlı seven cevizlerin üzerine toz şeker serpmesin.
* Ben toz şeker ilave etmedim.
* Üzümün şekerinin yeteceğini düşündüm.
* Yumurta akınının daha kolay çırpmak için içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
* Üzüm,ceviz ve tahin miktarları size kalmıştır.
* Yağ miktarını biraz azaltabilirsiniz.
* Margarini azaltıp sıvı yağı artırabilirsiniz.
* Ben hamuru ikiye ayırdım ve iki defada açarak yaptım.
* Ben kurabiyeleri yan yan koyarak pişirdim.
* İsteyen dik dik koyarak pişirebilir.
* Cevizi ben iri dövdüm isteyen daha ince dövebilir.
* İsteyen başka kuru meyvelerle yapabilir.
ALACA KARGA NEREYE GİTSE AYNI YUMURTLAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com