Bayat ekmekleri köfte yaparak değerlendirin
* Artan ve bayatlayan ekmek parçaları
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 kase labne peynir
* 2-3 tane yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze nane
* 1/2 demet dereotu
* 2-3 dal kıyılmış yeşil soğan
* Orta boy ince kıyılmış kuru soğan
* 3-4 diş kıyılmış sarımsak
* Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
* 1 çay bardağı ince bulgur
* 1-2 küçük domatesin rendesi
Bir kase sarımsaklı yoğurt Üzeri İçin Sos: * 2 kaşık domates salçası * 1/2 kaşık ketçap * Çok az zeytinyağı * İstenilirse çok az karabiber ve kimyon Sosun Yapılışı: * Bütün malzemeyi karıştırıp, bir taşım kaynatın.
Ekmekleri yoğurt, yumurta ve peynir ile ıslatıp iyice yumuşatın. Diğer malzemeleri içine ilave edip iyice yoğurduktan sonra köfte şekli vererek, kızgın yağda kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu yemek ile evde kalan bayat ekmekleri güzel ve değişik bir yemeğe dönüştürebilirsiniz.
* Ekmek miktarı göz kararıdır.
* Bulgur miktarını malzemeye göre ayarlayabilirsiniz.
* İsteyen içine biraz da kıyma koyabilir.
* Baharat miktarı da ağız tadına göre ayarlanabilir.
* Malzemeye konulan labne peynirini evde kalan peynirlerle veya lor ile değiştirebilirsiniz.
* Ekmek köftesinin hamuru elinize yapışmıyacak kıvamda olmalıdır bunun içinde iyice yoğurmanız gerekir.
* Her çeşit köftenin lezzetili olmasını sağlamak, çok çok iyi yoğurulması ile mümkündür.
* Kıvamı ayarlarken su ilave edebilirsiniz.
* Kıvam tutmazsa bulguru artırabilirsiniz.
* Köfte hamuru kıvama gelince, elinizi ıslatarak orta boy köfteler yapın.
* Köfteleri bol kızgın yağda iyice kızartın.
* Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın ki yağını bıraksın.
Bu şekilde yerken fazla yağlı olmaz.
* Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve sos ile servis yapabilirsiniz. Zevkinize kalmış bir lezzettir.
* Ekmek köftesi hem lezzetli hem de besleyici bir köftedir.
* Bu kadar uğraşamam çok zahmetli diyenler için değildir :)
* Amaç bayat ekmekleri değerlendirmek ama içine konulan malzeme çok olduğundan çok ucuza mal olmuyor ancak yiyenler çok beğeniyor.
KUL YAZISINI, BAŞ AĞRISINI ÇEKERMİŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com