Bir çeşit meze
* 500 gr tulum peyniri
* 500 gr tuzsuz lor peyniri
* 6-7 diş dövülmüş sarımsak
* 5-6 tana kurutulmuş domates (varsa )
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet varsa taze kekik yoksa 1 tatlı kaşığı kuru kekik,
* 1 çoba kaşığı çörek otu
* 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz,
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Ağız tadına göre tuz,
Tüm malzemeleri elinizde hamur haline gelene kadar yoğurunuz. Eşit miktarlarda yuvarlak (topik, topalak) haline getiriniz. Servis tabaklarına her yuvarlağı yan yana yerleştiriniz. Üzerine azıcık zeytinyağı (malzeme haricidir) gezdiriniz. Üzerlerine yarım ceviz koyarak süsleyebilirsiniz. İsterseniz marul yaprakları içinde de servis yapılır.
Afiyet şeker olsun.....
GEÇTİĞİN KÖPRÜLERİ YIKMA.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com