ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Arnavut usulü kuru fasulye

Farklı bir pişirme tarzı

Farklı bir pişirme tarzı

Malzemeler

* 500 gr kuru fasulye
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1-2 tane Arnavut acı biberi veya acı kırmızı biber
* Tuz

Yapılışı

Islatılmamış kuru fasulyeleri sıcak su ile birlikte ocağa koyun, suyu çekilene kadar kapağı aralık (kındırık) pişirin,ayrı bir tavada margarin ve sıvı yağı biber salçası ve toz biberle kızdırın içine tuzunu atın bu karışımı tencerede kuru fasulyelere ilave edin, suyu azaldığın üzerine tekrar sıcak su ilave edin kapağı aralık 1-1,5 saat fasulyeler helmeleşene kadar pişirin, içine acı biberleri atın, ocağın altını kapatın.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Kuru fasulyeler ıslanmadan pişiriliyor.
* Soğan koymadan pişiriliyor.
* Lezzetli bir yemek oluyor.
* Arnavutlar kuru fasulyeyi bu yöntemle pişiriyorlarmış.
* Fasulyenin kabukları açılmıyor.
* İsteyen yağ ölçüsünü kendine göre ayarlayabilir.
* Arnavutça kuru fasulye bishtajë e bardhë demekmiş

ELLER VAR İKEN, KOCA SAĞ İKEN SEVER

SON BAKILAN TARİFLER

Arnavut usulü kuru fasulye

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com