Güzel bir poğaça her zaman yenir.
* 1 kg beyaz un
* 3 tane yumurta sarısı
* 600 gr yağ(tereyağ veya margarin)
* 50 gr toz krem şanti
* 60 gr toz şeker
* 25 gr tuz
* 200 cc su
* 40 gr maya(istediğiniz bir maya)
* Kaşar peyniri * Beyaz peynir * Lor peyniri * Ezilmiş patates * Küçük küçük doğranmış siyah zeytin(hazır alabilirsiniz)
* 2 tane çırpılmış yumurta sarısı * Tercihe göre susam ve çörek otu * Çatal(iz yapmak için)
Elenmiş tezgahınıza koyun ortasını açın bütün malzemeyi içine koyun elinize yapışmayacak duruma gelene kadar yoğurun, 30 dk. dinlenmesi için bir tarafta bekletin, dinlenen hamuru uzun şeritler haline getirin
uzun şeritlerden elinizin kenarı ile küçük parçalar haline getirin, küçük parçaları eki elinize alın elinizin altında yuvarlayın arada ellinizdeki hamurları yer değiştirerek yuvarlayın, yuvarlakların eşit olmasına dikkat etmek gerekir, fazla olan yuvarlaklardan elinizin kenarı ile fazlalığı alın, içine koyacağınız içi ve şekli kafanızda ayarlayın uzun ve susamlı, yuvarlak içi boş yada tam pastane poğaçası yapın, arasına malzemeyi koyduktan üzerine yumurta sürün mayalanması için 30 dk. daha bekleyin 180 derecede ısıtılmış fırında şişip kızarana kadar pişirin, poğaçalar ılındıktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* İçine koyulan krem şanti güzel değişik tat veriyor.
* Hamura nazik davranmak gerekiyor.
* Mayalanma sürelerini atlamayın.
* Poğaçaların şekillerine göre tezgahta veya tepside yumurta sürün.
* Elinizin dış tarafı ile kesme işlemini yapın.
* Uzun poğaçalar da kapanma yerini yuvarlayarak alt kısma getirin.
* Normal poğaçalar da önce harcı koyun sora parmaklarınızla harcın etrafını bastırın, avuç içinizle bastırın
* Bazı poğaçalara susam konulur bazılarına çatalla iz yapılır.
* Susam ve çatalla yapılan izler yumurta sürüldükten sonra yapılır.
AĞACA ÇIKAN KEÇİNİN, DALA BAKAN OĞLAĞI OLUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com