Katmer poğaça kepekli unla daha lezzetli oldu.
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzeri için)
* 1 paket instant maya veya 20 gr. yaş maya
* 2 çay kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı toz şeker
* Aldığı kadar kepekli un (yaklaşık 3 su bardağı tepeleme un)
* Yaklaşık 3 su bardağı su
* İsteyen 1 çay kaşığı mahlep kullanılabilir.
Açmak İçin :
* Biraz nişasta
Arası İçin:
* 100 gr kadar oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
* 200 gr ezilmiş böreklik peynir. * 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz veya dereotu * Pul biber
* Susam, çörek otu * 1 yumurta sarısı
Öncelikle hamur malzemelerini ve mayayı karıştırarak ele yapışmayan kıvamda bir hamur yapın,hamurun mayalanmasını beklemeden 8 eşit parçaya ayırın, her parçayı üzerine nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın, her hamurun arasına tereyağ sürün ve üst üste koyun bütün hamura aynı işlemi yaptıktan sonra üst üste konulmuş hamuru 70-80 cm çapında açarak büyük bir yufka haline getirin hamuru önce dörde sonra istediğiniz büyüklükte üçgenlere kesin, geniş kısma harcı koyun ve rulo yapın üzerine yumurta sarısı sürün susam serpin yağlanmış tepsiye dizin, bu şekilde mayalanması için 1 saat bekletin, beklemeden sonra 180 derede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin. Ilıyınca servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu poğaçayı isteyen normal unla yapabilir.
*İsteyen tereyağ yerine margarin veya zeytinyağ, sıvı yağ ile yapabilir.
* Katı yağ kullanacaksınız mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
* Ben tereyağla yaptım.
* İnsant maya kullanmazsanız 1 yemek kaşığı kuru maya veya 20 gr yaş maya kullanın.
* Şeker ve tuz miktarını artırabilirsiniz
* Ben insant maya kullandım.
* İsteyen 1 çay kaşığı mahlep koyabilir.
* İçine isteyen farklı malzeme koyabilir.
* Patates,ıspanak,kıyma,pırasa gibi.
* Ben değişik şekillerde yaptım.
* İsteyen istediği şekli verebilir.
* İsteyen ekmek yapma makinasın da karıştırabilir.
* Mayalama sürecini mutlaka verin.
* Hamuru açarken fazla incitmeden yumuşak davranarak açın.
* Hemen yırtılabilir.
* Benim yırtıldı.
* Hamur yağlı olduğundan kolay açılır.
* Açarken nişastadan yararlanın.
* İç harcını çok koymayın.
* Pişerken taşıyor.
* İsteyen ara katlara koyacağı yağı artırabilir veya kısabilir.
* Pişip soğuyan poğaçaları derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
ANA BABAYI ALLAH TAYİN EDER, DOSTLAR İSE SEÇİLİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com