Civciv patatesler
* 5-6 büyük patates
* 2 limonun suyu
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
Süslemek için:
* 1 havuç
* 5-6 dal maydanoz
* Bir çimdik çörek otu
Patatesleri haşlayıp rendeleyin,içine yağı ,tuzu ,limon suyunu ilave edip iyice yoğurun,elinizle önce büyük parça ile civcivin gövdesini sonra daha küçük parça ile başını yapın. Küçük havuç parçacıkları ile ağzını,çörek otu ile gözlerini,küçük maydanoz yaprakları ile de kanatlarını yapın.Servis yapmadan dolapta bekletin.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT: Aynı patates hamuruna çilek şekli verin, kırmızı pul bibere batırın, başına maydanoz dalı takın, olsun size çilek....
EŞYAYA HİZMET ETMEYİN, EŞYA SİZE HİZMET ETSİN.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com