Hamur aynı şekiller farklı
Hamuru İçin:
* 2 yumurta
*100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz
* Kabartma tozu (1 paket)
* 18-20 yemek kaşığı elenmiş un
* Bir küçük kase rende kaşar * 1 fincan susam ve çörek otu * 1 tane çırpılmış yumurta sarısı
Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur elde edin strece sararak dolapta yarım saat dinlendirin, hamuru elinizle istediğiniz şekli verin, içine iç malzemeden bolca koyun kenarlarına yumurta sürün susam ve çörek otu serpin, ıspanakların üzerine bir tutam rende kaşar koyun, 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
EŞEĞİNİ ÖVMEYEN ÇERÇİ OLAMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com