Salata olarak ta tüketebilirsiniz.
* 3-4 tane ayıklanmış doğranmış enginar (enginar yatağı)
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tane kesme şeker ( bir çay kaşığı toz şeker)
* 1-2 çay bardağı sıcak su
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış taze nane
* 5-6 tane ince kıyılmış taze soğan ( yeşil soğan)
* 5-6 diş kıyılmış sarımsak veya 2 tane ince kıyılmış taze sarımsak
* Tuz, ve baharat
* Marketten veya pazardan aldığınız ayıklanmış yatak enginarları suyundan çıkarın
* Yarım saat temiz bir su içinde bekletin
* Limon suyunda bekleyen enginarların limonunu bu şekilde azaltın
* Büyük tavaya yağı koyun
* Ocağın altını açın
* Yağ kızdığı zaman içine kuru soğanları atın
* 5 dk. kadar soğanları kavurun
* Doğranmış enginarları ve sarımsakları ilave edin
* 5 dk. daha kavurun
* Enginarlara sıcak su koyun
* Tavaya uygun bir kapak kapatın
* Enginarları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
* Enginarlar yumuşayınca kapağını açın
* Üzerine bütün yeşillikleri dökün ve karıştırın,
* Tuz ve şekeri koyun
* Ocağın altını kapatın
* Yemeğin sıcaklığı ile yeşillikler yumuşasın
* İstediğiniz baharatı ilave edin
* İster soğuk ister sıcak servis yapın
*Afiyet Olsun..
NOT:
* Enginar yemekleri zahmetli pişirildiği için çalışan insanlara çok kolay bir tariftir.
* Hem lezzetli hem de çok pratik ve çabuk yapılan bir enginar yemeğidir.
* Marketlerden ve pazarlardan soyulmuş ve ayıklanmış enginar bulabilirsiniz.
* Enginar satışa sunulduğuna limon suyunda veya limon tuzunda bekletiliyor.
* Enginarlar da limonun tadı çok yoğun oluyor.
* Aldığınız enginarları biraz soğuk su da bekletirseniz fazla limon tadını almış olursunuz.
* Enginarları istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.
* Yeşillikleri ince kıyarsanız daha lezzet katıyor.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Pul biber çok yakışıyor.
* Enginar çok gerekli bir sebzedir.
* Besleyici ve vitaminlidir.
* Özellikle Karaciğer için gereklidir.
* 40 tane enginar yerseniz karaciğeri temizliyormuş.
* Bu tam zamanı olan enginarı çok tüketmenizi tavsiye ediyorum.
* Ben biraz büyük doğradım enginarın lezzetini daha çok alıyorum.
* İşi acele olanlar daha küçük doğrayarak daha çabuk pişirebilir.
* Geç pişen enginarlara daha fazla su ekleyebilirsiniz.
* İsteyen içine ilave dolmalık fıstık ilave edebilir.
* Fıstıkları enginarla birlikte yağ içinde kavurarak koyun
UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE , MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com