ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Hasan Paşa Köftesi (Garnitürlü)

Sebzeli havuz köfte

Sebzeli havuz köfte

Malzemeler

500 gr kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
Tuz, Karabiber, Kimyon, Kırmızı biber, Nane

İçi İçin

* Bir büyük kase konserve garnitür

Üzeri İçin

* Büyük bir kase rendelenmiş kaşar. * Bir kase salçalı su

Yapılışı

Köfte için, tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle resimdeki gibi çanak şekli veriyoruz. (Ortaları çukur olacak.) Ortalarına garnitürden birer kaşık koyun, üzerine bol kaşar rendesi koyun 180 derecede ısıtılmış fırında salçalı suyunu verin ve 30-35 dk. pişirin.

BİR ADAMIN KARISI ONUN YARISIDIR.

SON BAKILAN TARİFLER

Hasan Paşa Köftesi (Garnitürlü)

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com