Yufka içinde köftenin yapılışı
* 2 adet yufka ( isteyen köy yufkası ile yapabilir)
Köfte İçin Malzemeler:
* 500 gr köftelik dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1 tane yumurta
* 1 fincan galeta unu veya iki dilim bayat ekmek içi
* Tuz, baharat çeşitleri
* 1 çay kaşığı karbonat
* Tercihe göre 2 diş dövülmüş sarımsak
* Tercihe göre 1 küçük rende kaşar peyniri
* Tercihe göre 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Yufka Araları İçin Malzemeler: * 1 fincan kadar sıvı yağ veya zeytinyağ
Üzeri İçin Yoğurt Sosu Malzemeleri: ( isteğe göre) * 1 kase çırpılmış yoğurt * 2-3 diş dövülmüş sarımsak * Üzeri İçin Malzeme: ( tercihe göre) * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 çay kaşığı pul biber
Köftenin Yapılışı:
* Köfte malzemelerini Geniş bir kap içinde en 30 dakika yoğurun
* 30 dk. dinlendirin
Böreğin Yapılışı:
* Yufkaları ikiye katlayın
* Yufkanın arasına ve üzerine fırça ile biraz yağ sürün
* Yağ sürmezseniz yufkalar birbirine yapışmıyor
* İsteyen tek kat yufka kullanabilir.
* Yufkanın kenarlarını kıvırın
* Yufkanın düz kısmına köftenin yarısın bol bol koyun
* Sıkı sıkı rulo yapın
* Yufkaların tamamını sarın
* Buzdolabında streçle örterek 1 saat dinlendirin
* Dolaptan sarma köfteleri çıkarın
* Islatılmış keskin ve büyük bir bıçakla 1 cm. kalınlığında kesin
* Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* En az 30 dk.
* Kesilen yufkaları isterseniz çöp şişlere dizerek pişirebilirsiniz.
* İsteyen bu yufkaları yağda kızartabilir.
* Kızaran yufkaları servis tabağına alın
* İster sade servis yapın
* İsteyen sarımsaklı yoğurt ve kızgın yağ ile servis yapabilirsiniz.
* İsteyen domates sosu ile servis yapabilir.
* İsteyen Ketçapla tüketebilir.
* Afiyet Olsun.
ABDAL (DERVİŞ) TEKKEDE, HACI MEKKE'DE BULUNUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com