Hiç yağı olmayan karnıyarık
* İstediğiniz kadar küçük kemer (uzun) patlıcanlar
* Közlemek için tava veya başka közleme malzemesi
* İstediğiniz kadar az yağlı dana kıyması * 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan * 2 tane ince kıyılmış yeşil biber * 1 tane orta boy küçük doğranmış domates * 1 avuç kıyılmış maydanoz * Tuz, karabiber * 1 yemek kaşığı zeytinyağ ( isteğe bağlı ben koymadım)
* Patlıcan sayısı kadar dilimlenmiş domates * Patlıcan sayısı kadar yeşil biber ( ben yarım yarım kullandım) * 1 su bardağı sıcak su * 1 yemek kaşığından domates salçası * Tuz
Patlıcanların Közlenmesi:
* Küçük küçük seçilen patlıcanları yıkayın ve kurulayın
* Saplarının yarısını kesin
* İstediğiniz sayıda kullanabilirsiniz
* Ben tepsiye göre koydum
* Kurulan patlıcanlara kürdanla 3-4 tane delik açın
* Közleme aletinde patlıcanları közleyin
* Közlenen patlıcanları tepsiye dizin
* Ortalarını bıcakla açın
İç Malzemesinin Yapılışı:
* Geniş bir tavaya kıymayı koyun suyunu çekene kadar kavurun
* Üzerine doğranmış soğanı koyun ve kavurun
* Daha sonra biberleri ve domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin
* Baharat ve tuzunu koyun
* Yeşilleri ekleyin ve ocağın altını kapatın
* İsteyen biraz yağ koyarak kavurabilir
Karnıyarığın İçinin Doldurulması:
* Ortaları açılan patlıcanların her birine birer yemek kaşığı kıymalı içten koyun
* Önce bütün malzemeyi hesaplı koyun artarsa daha sonra ilave edebilirsiniz
* Yağsız bir yemek olduğundan kıyması bol olmalıdır.
* İçleri dolan patlıcanların üzerine bir domates bir biber koyun
* 1 su bardağı salçalı suyu ilave edin
* Üzerine biraz tuz serpin
* İsteyen suyuna biraz yağ koyabilir
* Ben koymadım
* İsteyen fırında isteyen ocak üzerinde pişirebilir.
* Ben ocak üzerinde pişirdim
* 30 dk. kadar pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın..
* Afiyet Olsun..
ÇARŞI İTİ,EV BEKLEMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com