Leblebinin toz haline gelmiş halinden yapılıyor.
Yarım pkt. oda ısısında tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı şeker ( pudra şekeri de kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı leblebi tozu
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
Un
Leblebi
Hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri karştırın yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine bütün fındık tanesi koyun.
170 derece de önceden ısıtılmış fırında hafif pembe olana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
ATLAR TEPİŞİR, ARADA EŞEKLER KALIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com