Çok kolay ve lezzetli
* 500 gr un
* 1 su bardağı süt( İstenilirse biraz kaymak )
* 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
* 1/2 paket yaş maya
* 1 yumurta
* Yeterince su
* Tuz
* Bir kalıp ezilmiş beyaz peynir * Yeterince ince kıyılmış maydanoz * Tercihe göre ince kıyılmış dereotu * İstenilirse baharat
* 1 büyük kase susuz yoğurt( istenilirse kaymak) * Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ veya tereyağ(margarin) * 1 yumurta * 1 çay kaşığı karbonat * Tuz
Öncelikle hamur malzemeleri ile hamuru mayalayın,Hamurumuz bir saat kadar mayalandırın,Mayalanan hamurdan pasta tabağı büyüklüğünde parçalar alarak içine malzeme koyun ve ters çevirip yağlı fırın tepsisine dizin veya elinize aldığınız büyük bir parça hamuru elinizi yağlayarak büyükçe açın içine malzeme koyun ilimdir şeklinde yuvarlayın üç parmak kalınlığında kesin üzerini bastırarak yağlanmış tepsiye dizin, hamur tamamen bitene kadar bu işlemi sürdürün, tepsi içinde hamurların el mayası gelmesi içim 1 saat daha bekleyin, üzerine dökeceğiniz malzemeyi çırpın ve üzerine dökün, 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin , biraz dinlendirin.sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* İçine koyacağınız malzemeyi kendi tercihinize göre değiştirebiliriniz.
* Patatesli,ıspanaklı, kıymalı,pırasalı, zeytinli, sucuklu gibi yapabilirsiniz.
* Yoğurma kabına mayayı alın üzerine ılık su veya ılık sütü koyun bekletin sonra diğer malzemeleri koyun mayalayın.
* Tepsinizi bolca yağladıktan sonra üzerine bolca un serpin hamurları o şekilde dizerseniz daha güzel pişer.
* Tepssinize isterseniz yağlı kağıt yayabilirsiniz.
* Dızmana bol yağlı olursa daha lezzetli olur.
* Üzerine dökülen sos bolca olmalıdır.
* Dızmana sıvı yağ ile yapılabildiği gibi tereyağ ilede yapılır.
* İsteyen iç ve üst malzemelere kaymak koyabilir.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Fırında üzeri çok kızarırsa üzerini folyo ile kapatın altının pişmesini sağlayabilirsiniz.
* Pişince üzerini sofra örtüsü ile kapatın dinlendirin.
* Çok lezzetli bir BALKAN HAMUR işidir.
* Daha çok Bulgaristan yöresine aitt
AT BİNENİN, KILIÇ KUŞANANINDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com