Çok kolay ve lezzetli
* 4 su bardağı kadar ince kısırlık esmer bulgur
* 3-4 tane olgun rendelenmiş domates
* 1 demet çok ince kıyılmış maydanoz
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 2 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 demet incecik kıyılmış yeşil soğan (sadece yeşil yaprakları)
* 1 demet incecik kıyılmış taze nane
* 1 çay kaşığı kuru nane( isteğe göre)
* 200-250 gr tuzsuz yer fıstığı
* 1 kase hazır tahin
* 2 tane incecik kıyılmış salatalık
* 5-6 yaprak haşlanmış incecik kıyılmış beyaz lahana
* 4-5 yaprak incecik kıyılmış beyaz lahana
* 2 tane limonun suyu
* 1 çay bardağı kavrulmuş susam(küncü)
*Tuz
* Kimyon
* Baharat çeşitleri tercihe göre
* 4-5 damla nar ekşisi
Bulguru batırığı yapacağınız derince bir kaba alın az sıcak su ile ıslatın biraz kabarmasını bekleyin,
içine rendelediğiniz domates ve soğanı karıştırın
ve iyice yoğurun,ayrı bir kapta fıstığı ve susamı yağsız
olarak kavurun,tahin ide yağsız tavada kavurun, diğer bütün malzemeyi üzerine ilave edin yeniden yoğurun, maydanoz ve yeşilleri atın yeniden karıştırın,batırığı bu şekilde tüketebilir üzerine buzlu su ilave ederek çorba gibi de yiyebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Batırık ve batırık köftesine koyacağınız baharat miktarları ağız tadınıza kalmıştır.
* Salça oranı ve çeşidi size kalmıştır.
* Ekşi oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
*Yapacağınız batırının bir kısmını sulandırmadan bırakıp köftesini yapabilirsiniz.
* Köfteye salatalık koymuyoruz.
* Beyaz haşlanmış lahananız yoksa
ince kıyılmış marul yeterli olacaktır.
* Mersin tarafında susama Küncü denir.
* Çok beleyici ve vitaminli bir yemek türüdür.
* İçel civarında bayanlar gününde çok yapılmaktadır.
* Susam bu yörelerde bolca yetişmektedir.
* Marul içinde servis yapabilirsiniz.
* Malzemelerin(susam,fıstık,ceviz ve tahin) kavrularak yapılması kokuyu ve lezzeti ortaya çıkarıyor.
* İçinde her türlü malzemeden bir miktar vardır.
* Evdeki artık malzemelerden ortaya çıkmıştır.
AT ÖLÜR MEYDAN KALIR, YİĞİT ÖLÜR ŞAN KALIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com