Çok kolay ve lezzetli
* 500 gr ince köftelik bulgur
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı irmik
* 2-3 su bardağı un
* 3-4 yemek kaşığı biber veya domates salçası
* Tuz, kimyon
* 500 gr orta yağlı koyun kıyması * 5-6 tane büyükçe kuru soğan (robatta incecik doğranmış) * 2 yemek kaşığı biber salçası * Yarım paketten biraz fazla margarin * 1 demet ince kıyılmış maydanoz * Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
İçinin Yapılışı:
Soğanları genişçe bir tavada bol yağın içinde kavurun, kıymayı ilave edin tekrar kavurmaya devam edin, içine maydanozu ve baharatları koyun ve altı kapatın. İç harcın iyice donması için buzdolabında bekletin,. Gerekirse bir gece dolapta bekletin.
Köftenin yapılışı:
Bulgur, yumurta, irmik ve diğer malzemeleri karıştırın. Ilık su yardımıyla harcı devamlı yoğurun. Malzeme köfte yapılacak hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Köfte hamur kıvamına gelince avuç içi kadar koparın. İçi oyulur içine donmuş kıymayı koyun ağız kısmı iyice elinizle sıvazlayarak kapatın. Bunlar yapılırken ılık su yanınızda olmalı , hamur elinize yapışırsa ellerinizi sık sık ıslatmanız için. Yapılan köfteleri kaynayan su içinde haşlayın, İstenilirse yağda kızartılır.
NOT:
* İstenilirse içine yağsız iki kere çekilmiş kıyma konur.
* Ilık su köfte hamuru yapılırken yardımcınız olsun.
* Köfte hamuru çok yoğrulmalıdır.
* Köfte içi yağlı olmazsa çok lezzetli olmaz.(ısırdığınızda yağları akmalı)
* Haşlama suyuna birkaç tane limon tuzu atarsanız köfteleriniz parçalanmaz.
* İçli köfte yapmak biraz tecrübe ister.Sık sık denerseniz sonuça varırsınız.
* Köfte hamurunu avucunuzun içinde açarsanız kolaylık olur.
* İsteyen içine cevizde koyabilir.
* Kimyon bulgurun gazını alır.
* Biber salçası daha güzel yakışır.
AĞLARSA ANAM AĞLAR GERİSİ YALAN AĞLAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com