Ege ve Marmara Bölgesi
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan(isteğe bağlı)
* 500 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı yoğurt
* Tuz, karabiber, pul biber
Zeytinyağını genişce bir tavaya koyun içine kuru soğanı koyun iyice kavurun, etleri ilave edin kavurun az su ile iyice pişmesini sağlayın, diğer tarafta yumurta,yoğurt ve baharatları iyice çırpın, pişen etleri orta boy fırın kabına dökün, üzerine yoğurtlu harcı dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Ege bölgesinin (Ayvalık) yöresel yemeklerindendir.
* Malzeme 4 kişiliktir.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Ben ilave soğan koyarak daha lezzetli bir hale getirdim.
* Sıcak pide ile yemek tavsiye olunur.
* Çok lezzetli bir yemek tavsiye edilir.
YÜREK YANMADIKCA, GÖZ YAŞARMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com