Güney Yöremize aittir.
Humus için malzemeler:
* 500 gr akşamdan ıslanmış ve haşlanmış beyaz nohut
* 1su bardağından bir parmak az tahin
* 1,5 limonun suyu
* 6-7 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz,kimyon( kimyon az)
Alt malzemesi:
* Küp küp doğranmış kızartılmış 4-5 dilim ekmek
* 1 su bardağı normal yoğurt * 1,5 su bardağı süzme yoğurt * 2-3 diş dövülmüş sarımsak Süslemek İçin: * 1 yemek kaşığı tereyağ * 1 tatlı kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı sumak * 1 çay kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık *1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz
:Humus malzemelerinden nohudu robotta iyice ezin diğer malzemeleri koyarak az su ile karıştırarak koyu bir macun haline getirin( Annemineli humus yapımı) diğer tarafta servis tabağına sıra ile kızarmış ekmekleri koyun, üzerine haşlama nohut suyundan koyarak biraz ıslatın üzerine humusu yayın,humusun üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine kızdırılmış yağ ve süslemek için sumak,fıstık ve maydanoz koyun, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli Adana yöresine ait bir yemektir.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Kimyonu fazla koymayın, kimyon bakliyatların gazını alır.
*Ana yemek olarak servis yapabilirsiniz.
* İsterseniz büyük bir servis tabağında ortaya koyabilirsiniz.
* Yöresinde büyük sinilerde servis yapılıyor.
* İsterseniz tek tek bir kişilik servis yapabilirsiniz.,
* Yoğurt ve humusun kıvamı aynı olmalıdır.
*Ekmekleri kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde yağını alın.
* Üzerine isteyen kızgın yağ dökmez.
ADAM ZENGİN OLMAZ, ZENGİN ADAM OLMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com