Değişik ve güzel
Pizzanın Tabanı İçin:
* 4 tane hazır yufka
Yufka Sosu İçin:
* 2-3 tane yumurta
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı su
* 1 çay kaşığı karbonat
Pizzanın Salça Sosu: * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 tutam kekik * Biraz su
Pizzanın Üst Malzemesi İçin: * 3-4 tane ince kıyılmış sosis * 10-15 ince dilim salam * 10 dilim sucuk * 5-6 tane ince doğranmış yeşil biber * 2 tane orta boy küçük küçük doğranmış domates * 4-5 diş kıyılmış sarımsak * 3-4 tane ince doğranmış turşu * 4-5 tane ince kıyılmış mantar Pizzanın En Üst Malzemesi: * 1 büyük kase rendelenmiş kaşar
Yağlanmış büyük bir fırın tepsisine şekilde görüldüğü gibi kenarları taşacak şekilde yayın, diğer üç yufkayı şekilde görüldüğü gibi rulo yapın bir parmak genişliğince doğrayın. Büyük kasede yumurtayı,yağı,sütü ,karbonatı ve su iyice çırpın, çırpılan malzemeye doğradınız yufkaları daldırın biraz bekletin çıkarın tepsiye yayılan yufkanın üzerine her tarafa eşit bir şekilde yayın, yufkanın kalanına aynı işlemi yapın yufkanın kenarlarından sarkan parçaları üzerine kapatın. Bir pizza tabanı elde etmiş oldunuz.Pizza sosunun malzemelerini karıştırın ve çırpın.
Pizza tabanınıza başka bir yerde iyice çırptığınız salçalı sosu güzelce fırça veya kaşığın tersi ile sürün.Bu sosun üzerine elinizde bulunan doğranmış malzemeleri yayın, 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar tutun ve üzerine kaşarları serpin ve fırını kapatın, kaşarlar kızarınca biraz ılınsın dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
KESİLEN KERESTE BİR DAHA KESİLMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com