Çok kolay ve lezzetli
* 2 su bardağı yıkanmış ince köftelik bulgur
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1 demet ince kıyılmış taze nane
* 1/2 demet tercihe göre ince kıyılmış dereotu
* 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
* 10-15 tane ıslatılmış küçük küçük doğranmış kuru domates
* 8-10 tane küçük doğranmış salatalık turşusu
* 2 tane limonun suyu
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber,kimyon
* Tuz
* İsteyen 1 tatlı kaşağı kuru nane koyabilir
Yanında Yemek İçin:
* Bolca marul yaprağı
* Doğranmış domates
* Doğranmış salatalık
* Acı pul biber veya acı süs biberi
* Limon ilave edilebilir.
Bulgurun içine bütün baharatları koyun üzerini örtecek kadar sıcak su koyun üzerini kapatın, buharı ile iyicene şişmesini bekleyin, küçük bir tavada kuru soğanı bol yağ ve salçalarla birlikte iyice kavurun, şişen bulgura ilave edin iyice karıştırın, hatta ılındıktan sonra elinizle yoğurun, diğer bütün malzemeyi içine koyun nazikçe karıştırın kek kalıbına basın ters çevirin marul yaprakları ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kısır Akdeniz yöresine ait bir çeşit bulgur salatasıdır.
* Bol salçalı ve bol acılı yapılması makbuldür.
* Bazı yörelerde kuru soğan kavrulmadan konulabiliyor.
* Ben her zaman soğanı kavurarak koyarım.
* Bazı yörelerde içine küçük küçük doğranmış domates ve salatalık konulabiliyor.
* Limon az ise eritilmiş limon tuzu kullanabilirsiniz.
* Kimyon bulgurun gazını aldığından bütün bulgur çeşitlerine koyulmalıdır.
* Baharat,tuz, yağ miktarları damak tadınıza göre değişir.
* Kısır yapıldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirirseniz daha parlak görünür.
ALMA MAZLUMUN AHINI, ÇIKAR AHESTE AHESTE.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com