ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Çatal Aşı Çorbası

Çok lezzetli ve besleyici yöresel bir çorbadır.

Çok lezzetli ve besleyici yöresel bir çorbadır.

Malzemeler

* 1 su bardağı geceden ıslanmış yeşil mercimek
* 1 su bardağı kırık yarma (buğday)
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz,karabiber,pul biber, kuru nane

Yapılışı

Çorum ilimizin meşhur Çatal aşı çorbasını yapmak için önce büyük bir tencerede tereyağ içinde soğanları pembeleşene kadar kavurun,kuru nane ,pul biberi koyun, 3 su bardağı kadar su ilave edin kaynamaya başlayınca mercimekleri koyun 20 dakika kaynatın, 3 su bardağı sıcak su ilave edin ve yarmaları atın 20 dakika daha kaynatın tuzunu ilave edin, tuzla 10 dakika daha kaynatın sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..



NOT:
* Çatal aşı çorbası lezzetli ve besleyici güzel bir çorbadır.
* Çorum yöresinde çok sık yapılan yöresel bir yemektir.
* Verdiğim ölçüler 6-7 kişiliktir.
* Bu çorbanın en önemli kısmı nane ve pul biber yağ içinde önce kavrulmasıdır.
* Kuru nane ve pul biber 1 çorba kaşığı kadar kullanılmalıdır.
* Tuz ve karabiber miktarları size kalmıştır.
* Çorumda düğünlerin vazgeçilmez çorbasıdır

AKACAK KAN DAMARDA DURMAZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Çatal Aşı Çorbası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com