ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Keşkek

Yöresel bir yemektir.

Yöresel bir yemektir.

Malzemeler

* 2 su bardağı buğday
* 13 su bardağı su
* 1 büyük soğan
* İki büyük tavuk kalçası veya kemikli büyük bir parça koyun eti,
* Tuz

Üzeri İçin

* 2 yemek kaşığı tereyağ (miktarı size kalmış) * Bir miktar kırmızı pul biber

Yapılışı

Düdüklü tencerenin dibine soğan incecik doğrayın, üzerine et su, buğday, tuzu koyun. Tencerenin kapağı kapatın ve düdükten buhar çıktıktan sonra 1.5 saat pişirin,
Pişene kadar içine sakın kaşık değdirmeyin, etleri ayrı bir yere alıp iyice didikleyin
Buğdayın iyice ezilmesini kaşıkla sağlayın, içine etleri karıştırın, üzerine biberli yağ döküp servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Anadolu'nun her yöresinde çeşitli şekillerde yapılan bir yemektir.
* Koyun ,kuzu ,ördek,kaz,tavuk ve hindi etleri ile yapılır.
* Buğdayın akşamdan ıslatılması kolay pişmeyi sağlar.
* Tuz,et, baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Eti,yağı bol olursa daha lezzetli olur.
* Haşlanan buğdayın iyice kaşıkla dövülmelidir.
* İsteyen ezici aletler kullanabilir.
* Robot,mikser' le yapılabilir.
* Anadolu'da düğünlerin baş yemeğidir.
* Koyun eti ile tavsiye edilir.

ALLAH ACINIZI UNUTTURACAK BAŞKA ACI VERMESİN.

SON BAKILAN TARİFLER

Keşkek

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com