ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kolay kıymalı lahana sarması

Hemen yapabileceğiniz kolay sarma yöntemi

Hemen yapabileceğiniz kolay sarma yöntemi

Malzemeler

* 1 tane sarmalık beyaz lahana (kelem)
* 1 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 300 gr yağlı koyun kıyması
* 2 tane ince yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 5-6 diş kıyılmış sarımsak
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz ve baharat çeşitleri
* İstediğiniz kıyılmış yeşillik çeşidi

Yapılışı

Lahanayı bıçakla her dalından keserek ayırın ve kaynayan tuzlu su dolu tencerede fazla yumuşamadan haşlayın, haşlanan lahana yapraklarını süzgeç içinde soğutun diğer tarafta dolmalık malzemeleri
geniş bir kap içinde iyice karıştırın isterseniz yoğurun, soğuyan lahana yapraklarını köke yakın sert taraflarını kesin her geniş yaprağa bolca iç koyun kenarlarını azıcık kapatın ve sigara böreği gibi sarın, pişirme tenceresine sırayla dizin üzerine 1-2 su bardağı sıcak su,tuz ve biraz tereyağ koyun kısık ateşte lahanalar pişene kadar tutun, biraz dinlendikten sonra lahana dolmalarınızı tabağa alın ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

ADAMAK KOLAY, ÖDEMEK ZORDUR.

SON BAKILAN TARİFLER

Kolay kıymalı lahana sarması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com