Pilav Üstü Et
Pilav İçin:
* 2 su bardağı ıslanmış pilavlık pirinç
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* 5-6 damla zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* 250 gr Haşlanmış kuzu eti
Islatılan pirinci süzün ve yıkayın, pilav tencerenizin içine tereyağı ve çok az zeytinyağını koyun pirinçleri bu yağda saydamlaşana kadar kavurun, pirincin aldığı suyu ve tuzunu koyun üzerine haşlanmış etleri koyun kaynamasını sağlayın kaynayınca altını kısın, suyunu çekene kadar pişirin altını kapatın tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın ve dinlenmeye bırakın, dinlenen pilavı sıcak sıcak karabiber serperek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli bir pilavdır.
* İsteyen nohut koymayabilir.
* Benim pirincim 1 'e 1,5 su alıyor.
* Tuz ve baharat sizlere kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* İsteyen et suyu ile yapabilir.
* Et su tablet kullanabilirsiniz.
AKŞAMDAN SONRA MERHABA.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com