ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Etli Pilav

Pilav Üstü Et

Pilav Üstü Et

Malzemeler

Pilav İçin:
* 2 su bardağı ıslanmış pilavlık pirinç
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* 5-6 damla zeytinyağı
* Tuz, karabiber

İçi İçin

* 250 gr Haşlanmış kuzu eti

Yapılışı

Islatılan pirinci süzün ve yıkayın, pilav tencerenizin içine tereyağı ve çok az zeytinyağını koyun pirinçleri bu yağda saydamlaşana kadar kavurun, pirincin aldığı suyu ve tuzunu koyun üzerine haşlanmış etleri koyun kaynamasını sağlayın kaynayınca altını kısın, suyunu çekene kadar pişirin altını kapatın tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın ve dinlenmeye bırakın, dinlenen pilavı sıcak sıcak karabiber serperek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Çok lezzetli bir pilavdır.
* İsteyen nohut koymayabilir.
* Benim pirincim 1 'e 1,5 su alıyor.
* Tuz ve baharat sizlere kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* İsteyen et suyu ile yapabilir.
* Et su tablet kullanabilirsiniz.

AKŞAMDAN SONRA MERHABA.

SON BAKILAN TARİFLER

Etli Pilav

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com