ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kıymalı ebe gömeci sarması

Mevsiminde toplanmalıdır

Mevsiminde toplanmalıdır

Malzemeler

Dolma İçi Malzemesi:
* 30-35 tane iri ebegümeci yaprağı
* 300 gr yağlı kıyma
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 çay bardağı pilavlık bulgur
* 1 fincan dolmalık pirinç
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz,dereotu ve taze nane
* 1 çay kaşığı kuru nane
* Tuz, baharat çeşitleri
Ebegümeci Yaprakları için:
* 1 litre kaynamış su
* Tuz

Üzeri İçin

* 1/2 yemek kaşığı tereyağ, * 1 yemek kaşığı salça veya domates suyu * 1 su bardağı sıcak su * Tuz

Yapılışı

Yıkanmış ve saplarından ayrılmış ebegümeci yapraklarını sıcak su içinde yarım dakika tutun çıkarın ve süzün diğer bir yerde dolma harcı malzemelerini iyice karıştırın yaprakları tezgaha açın şekildeki gibi sarın, tencereye dizin üzerine salçayı,yağı,tuzu ve suyu ilave edin 30 dk. kadar pişirin. Biraz ılıyınca yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

ADAMIN YERE BAKANINDAN, SUYUN SESSİZ AKANINDAN KORK.

SON BAKILAN TARİFLER

Kıymalı ebe gömeci sarması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com