Mevsiminde toplanmalıdır
Dolma İçi Malzemesi:
* 30-35 tane iri ebegümeci yaprağı
* 300 gr yağlı kıyma
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 çay bardağı pilavlık bulgur
* 1 fincan dolmalık pirinç
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz,dereotu ve taze nane
* 1 çay kaşığı kuru nane
* Tuz, baharat çeşitleri
Ebegümeci Yaprakları için:
* 1 litre kaynamış su
* Tuz
* 1/2 yemek kaşığı tereyağ, * 1 yemek kaşığı salça veya domates suyu * 1 su bardağı sıcak su * Tuz
Yıkanmış ve saplarından ayrılmış ebegümeci yapraklarını sıcak su içinde yarım dakika tutun çıkarın ve süzün diğer bir yerde dolma harcı malzemelerini iyice karıştırın yaprakları tezgaha açın şekildeki gibi sarın, tencereye dizin üzerine salçayı,yağı,tuzu ve suyu ilave edin 30 dk. kadar pişirin. Biraz ılıyınca yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
ADAMIN YERE BAKANINDAN, SUYUN SESSİZ AKANINDAN KORK.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com