Mayalı hamurdan yapılan bir mantı
Hamuru İçin:
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
*1/2 çay bardağı yoğurt
* Yarım paket yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
* 1 su bardağı ılık su
* 1 tane kesme şeker
* Tuz
* Aldığı kadar beyaz un
Kızartmak için:
* Bol sıvı yağ veya zeytinyağı
* Büyükçe bir kızartma tenceresi
* Yağını almak için bolca kağıt havlu
* 250 gr kıyma * 1 tane rendelenmiş veya küçük küçük doğranmış kuru soğan * Tuz * Karabiber
Sosu İçin: * 1,5 yemek kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı biber salçası * 1 tatlı kaşığı ketçap * 3 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 su bardağı veya daha fazla su * Tuz * kuru nane, pul biber Yoğurt Sosu için: * 1 kg çırpılmış yoğurt * 3-4 diş dövülmüş sarımsak * Tuz
Öncelikle maya,su,yağ,,yoğurt tuz ve un ile kulak memesinden biraz yumuşak hamuru yoğurun, mayalanması için üzerini örtün bekletin( yaklaşık 1 saat) Hamur mayalanırken iç malzemesini karıştırın, yoğurdu sarımsakla çırpın, bir tavada salçaları ve suyu karıştırın yağ içinde kavurun bir kenarda bekletin.Mayalanan hamuru ikiye bölün, her parçayı oklava ile büyükçe açın yarısına iç koyun kalan yarım hamuru üzerine kapatın çay bardağı ağzı ile yuvarlak kesin , bol kızgın yağda puf puf kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarın, yağını bırakan mantıların üzerine bolca yoğur ve sos dökün sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kayseri yöresine ait bir mantıdır.
* Hamurun mayalanması çok önemlidir.
* Hamurun mayalanmasını anlamak için,hamurun iki kat olması gerekir veya parmağınızı batırınca eski şeklini alması gerekir.
* Çay bardağı ile kesin, büyük isteyen daha büyük bardak ile kesebilirsiniz.
* Üzerine isterseniz domates sosu dökebilirsiniz.
* Kıymaya isteyen soğan koymayabilir.
* Baharat miktarları size kalmıştır.
* Çok lezzetli bir yemektir.
* İsteyen açmadan küçük parçalar halinde iç koyarak elinizde yuvarlak şekli vererek kapatır.
* Kıymaya koyulacak baharat sizlere kalmıştır.
* Tuz miktarı size kalmıştır.
* Mayalanma süresini 1 saatten az tutmayın,mayanın tam gelmesi gerekir.
HER DAİM PAPAZ PİLAV YEMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com