ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Yuvalama Çorbası

Zahmetli bir Gaziantep çorbası

Zahmetli bir Gaziantep çorbası

Malzemeler

Çorbası İçin:
* 500 gr kuzu incik veya kuzu eti
* 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1,5 litre su
* Tuz,tane karabiber
* Düdüklü tencere

Köfteler İçin:
* 100 gr orta yağlı dana kıyması
* 1/2 su bardağı ılık suda ıslatılmış kırık pirinç
* Çeyrek su bardağı un
* 1 çorba kaşığı ıslatılmış ince irmik
* Tuz,karabiber,
* Bir küçük kase sıvı yağ (elinizi batırmak için)

Yoğurt Sosu İçin:
* 300-350 gr süzme yoğurt veya kese yoğurdu
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı tepeleme un
* 4 su bardağı su

Üzeri İçin

* 1 yemek kaşığı kuru nane * 1 yemek kaşığı tereyağ * Pul biber

Yapılışı

Çorbanın Yapılışı: Eti,nohudu,soğanı tuz ve karabiberi düdüklü tencerede 1,5 litre su koyun (düdüğünün kapatılması ve düdüğünün ötmesinden sonra) 15 dk. pişirin, ocağın altını kapatın tencere soğusun kapağını açın etleri tek tek ince ince didin ve süzgeçten geçirin sadece et suyunu tencerede ocağın üzerine koyun. katı malzemeleri bir kenarda bekletin.

Köftelerin yapılışı: Islatılan ve süzülen kırık pirinç ve irmiği robotta un haline getirin. Geniş bir kap içinde kıymayı, unu ve un haline gelmiş malzemeyi tuzu koyun iyice yoğurun yoğurulan köfte hamurunu dolapta 1 saat dinlendirin, dinlenen hamurdan nohut iriliğinde parçalar kopartın sıvı yağ yardımı ile küçük köfteler haline getirmek için yuvarlayın bir tarafta bekletin.

Birleştirme: Ocakta kaynayan et suyunun içine küçük top köfteleri atın 3-5 dk. haşlayın.

Sosun Yapılışı: Köfteler haşlanırken geniş bir kapta yoğurdu su ile açın içine unu yumurtayı koyun iyice çırpın, kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alın yoğurdu ılıştırın,bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edin karıştırın, en son etleri ve nohutları koyun 1-2 taşım kaynatın.

Üzerinin Yapılışı: Tereyağı kızdırın içine kuru nane ekleyin çorbaya dökün.

Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Çorbamız Gaziantep yöresinde yapılan nefis bir çorbadır.
* Yapılışı zor gibi olsa da adım adım takip ederseniz yapabilirsiniz.
* İsteyen köfte malzemelerini iki katına çıkarın yaptığınız köftenin yarısında buzlukta saklıyabilirsiniz.
* Üzerine isteyen pul biber atabilir.
* Baharat, tuz ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen kırık pirinci ve irmiği ıslatmadan robottan un haline getirip ıslar.
* İsteyen kırık pirinci havanda döverek un haline getirebilir.
* Et kuzu eti olursa daha lezzetli olur.
* Çorbanın sosunu çorbaya ilave ederken ısı çok önemlidir.
* Çorbadan çok yemek gibi tüketilebilir.
* Bu malzemeden 5-6 kişilik çorba çıkar.

TEMCİT PİLAVI GİBİ ISITIP ISITIP ORTAYA KOYMAK.

SON BAKILAN TARİFLER

Yuvalama Çorbası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com