ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

El basan tava

Nefisss

Nefisss

Malzemeler

1/2 kg kuzu eti
3 adet soğan
3 diş sarımsak
Sıvıyağ, tuz, karabiber,
Kekik, kırmızı biber

Üzeri İçin

1/2 kg yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı et suyu, tuz

Yapılışı

Öncelikle kuzu etini iyice haşlayın... Sonra haşlama suyundan 1 bardak ayrın. Etler elinizi yakmaycak sıcaklığa gelince çok ufak olmayacak şekilde parçalayın. Bir tavda küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları sıvı yağda soteleyin. Ardından etleri de katıp 1-2 dakika soteleyin. Ardından birer kaşık tuz, karabiberi kekik ve kırmızı biber koyup ateşten alın.

Derin bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Bu karışımın kıvamı koyu kıvamlı ayran gibi olması gerektiğinden 1 su bardağı et suyundan ekleyip tuzunu ilave edin. İyice çırpma teliyle karıştırın. Cam ısıya dayanıklı fırın kabının dibini sıvı yap ile yağlayın. En alta haşlanmış ve sotelenmiş etleri kaşıkla iyice bastırarak yerleştirin. Üzerinede heryerini kaplayacak şekilde yoğurtlu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış, 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca 10 dakika bekleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun..... :)

BABA EVİ SAV SAVUR ,KOCA EVİ ÇEK ÇEVİR.

SON BAKILAN TARİFLER

El basan tava

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com